AstraZeneca Ελλάδας


Καλωσήρθατε στην AstraZeneca Ελλάδας

Στην AstraZeneca σκοπός μας είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής χιλιάδων ανθρώπων και η συνεισφορά μας στην κοινωνία, με την ανάπτυξη και διάθεση καινοτόμων φαρμάκων. Με οδηγό την επιστήμη, επενδύουμε σε πολυετείς έρευνες και κλινικές μελέτες και αξιοποιούμε τα επιστημονικά επιτεύγματα αιχμής, θέτοντας έτσι νέα δεδομένα στην πρόληψη και θεραπεία σημαντικών παθήσεων, όπως ο καρκίνος, ο διαβήτης, οι καρδιακές, οι νεφρικές και οι αναπνευστικές παθήσεις. Κινητήριος δύναμή μας είναι οι άνθρωποί μας, που ακολουθούν τις αξίες μας και εργάζονται με πάθος και αφοσίωση. Έχουμε μια ταλαντούχα ομάδα  ανθρώπων με επιχειρηματική, συνεργατική και ανοιχτή σε νέες ιδέες κουλτούρα. Είμαστε ένας αξιόπιστος συνεργάτης και σημαντικός σύμμαχος στον αγώνα για την αντιμετώπιση των υφιστάμενων και μελλοντικών προκλήσεων στη δημόσια υγεία.


Οι θεραπευτικές μας κατηγορίες

Τα προϊόντα μας


Καριέρα στην AstraZeneca Ελλάδας


Με δυναμική παρουσία στον φαρμακευτικό κλάδο, απασχολούμε πάνω από 59.700 εργαζόμενους παγκοσμίως. Επενδύουμε στους ανθρώπους μας, παρέχοντας ευκαιρίες για περαιτέρω εξέλιξη και ανάπτυξη των ταλέντων και δεξιοτήτων τους. Το πρότυπο εργασιακό μας περιβάλλον, σε συνδυασμό με το ταχέως αναπτυσσόμενο χαρτοφυλάκιο νέων καινοτόμων φαρμάκων, δημιουργεί εξαιρετικές εργασιακές προκλήσεις και ευκαιρίες για δυναμικούς επαγγελματίες που μοιράζονται τη φιλοσοφία και τις ανθρωποκεντρικές μας αξίες. Αν επενδύεις στην ανάπτυξή σου και αναζητάς ευκαιρίες και νέες επαγγελματικές προκλήσεις, τότε αυτό είναι το κατάλληλο μέρος για εσένα. Στην AstraZeneca πιστεύουμε στη συνεχή μάθηση, την ανταλλαγή διαφορετικών απόψεων και τη δημιουργία βέλτιστων πρακτικών για την ανάπτυξη της καριέρας μας.

Για καριέρα στην AstraZeneca (Ελλάδας) πατήστε εδώ: https://www.astrazeneca.com/careers.html

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την επεξεργασία των δεδομένων σας προσωπικού χαρακτήρα στο πλαίσιο εξέτασης της αιτήσεώς σας, παρακαλούμε διαβάστε την αναλυτική Δήλωση Απορρήτου για Εξωτερικούς Υποψηφίους, η οποία είναι αναρτημένη εδώ.


Τα νέα της AstraZeneca Ελλάδας

Δελτία Τύπου

29 Μαρτίου 2022
«Η AstraZeneca ανακοινώνει την έγκριση του συνδυασμού αντισωμάτων μακράς δράσης Evusheld από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την προφύλαξη πριν από την έκθεση (πρόληψη) της COVID-19»
«Διαβάστε περισσότερα»


28 Φεβρουαρίου 2022
«Η AstraZeneca προχωρά στο πρόγραμμα Ambition Zero Carbon σε συνεργασία με τη Honeywell για την ανάπτυξη συσκευών εισπνοής επόμενης γενιάς»
«Διαβάστε περισσότερα»


6 Δεκεμβρίου 2021
««Προστατεύουμε το περιβάλλον…με πράξεις - Πολλαπλασιάζουμε την ενέργεια! Η AstraZeneca φωταγωγεί 4 αστικά πάρκα με τη δύναμη της ηλιακής ενέργειας»
«Διαβάστε περισσότερα»


Παραγγελίες Πελατών - Κέντρο Διανομής


Για παραγγελίες Φαρμακαποθηκών / Ιδιωτικών Φαρμακείων πατήστε εδώ: http://b2b.astrazeneca.gr/

Για παραγγελίες Νοσοκομείων / Ιδιωτικών Κλινικών πατήστε εδώ: AZGRorders@astrazeneca.com


Στοιχεία Επικοινωνίας:
4 & 25ης Μαρτίου Λόφος Κυρίλλου 19300 Ασπρόπυργος – Αττική
T: (+30) 216 2000000, F: (+30) 210 5596973
E-mail: azgr-customercare@astrazeneca.comΑναφορά Ανεπιθύμητων Ενεργειών, Παραπόνων Ποιότητας & Υποβολή Ιατρικών Ερωτήσεων

Σε περίπτωση που θέλετε να αναφέρετε κάποια Ανεπιθύμητη Ενέργεια ή Παράπονο Ποιότητας Προϊόντος ή θέλετε να υποβάλλετε κάποια ιατρική ερώτηση, μπορείτε να επισκεφθείτε το link contactazmedical.astrazeneca.com .

Στη συνέχεια, θα πρέπει να κάνετε κλικ στο «Edit» (που βρίσκεται πάνω από το πεδίο «Language» ή «Your location») και μετά να επιλέξετε «Greece/Ελλάδα» από την πτυσσόμενη λίστα (drop-down list) (αν δεν είναι ήδη επιλεγμένο), και να συμπληρώσετε/ υποβάλλετε τη σχετική ηλεκτρονική φόρμα.


Ιατρική Πληροφόρηση αποκλειστικά για Επαγγελματίες Υγείας

Σε περίπτωση που είστε Επαγγελματίας Υγείας (δηλ. Ιατρός, Φαρμακοποιός ή Νοσηλευτής), εργαζόμενος/η στην Ελλάδα, και επιθυμείτε να λάβετε ιατρική πληροφόρηση, μπορείτε:

 • να επισκεφτείτε τον ιστότοπο του τμήματος Ιατρικής Πληροφόρησης της AstraZeneca Ελλάδος: https://medicalinformation.astrazeneca.gr/ , ή
 • να καλέσετε στο τηλέφωνο 0030 210 6871500

Γνωστοποίηση από την AstraZeneca παροχών σύμφωνα με τις διατάξεις του Άρθρου 66 παρ. 7α του ν.4316/2014, του Κώδικα Δημοσιοποίησης του ΣΦΕΕ και του Κώδικα Δημοσιοποίησης της ΕFPIA

Στην παρούσα σελίδα δημοσιοποιούνται οι αμοιβές και παροχές της AstraZeneca προς Επαγγελματίες Υγείας/Επιστημονικούς Υγειονομικούς Φορείς (ΕΥ/ΕΥΦ) που βρίσκονται στην Ελλάδα.

Η AstraZeneca πιστεύει ακράδαντα ότι οι αλληλεπιδράσεις μεταξύ ΕΥ/ΕΥΦ επηρεάζουν θετικά την ποιότητα της θεραπείας των ασθενών και την αξία της ιατρικής έρευνας.

Προκειμένου να παρέχουν στους ασθενείς τις βέλτιστες θεραπευτικές επιλογές, οι Επαγγελματίες Υγείας πρέπει να ενημερώνονται σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις για υφιστάμενα και πιθανά νέα φάρμακα. Η φαρμακευτική βιομηχανία έχει καθήκον να παρέχει αυτές τις πληροφορίες. Οι Επαγγελματίες Υγείας με τη σειρά τους προσφέρουν στη φαρμακευτική βιομηχανία πληροφορίες για τη βελτίωση των φαρμάκων κατόπιν παρατήρησης της λειτουργίας τους σε πραγματικό περιβάλλον.

Επιπλέον, αναγνωρίζουμε ότι οι ασθενείς αναμένουν διαφάνεια γύρω από αυτές τις σχέσεις, ώστε να αισθάνονται σίγουροι ότι οι Επαγγελματίες Υγείας είναι αμερόληπτοι και προτείνουν πάντα τις πλέον κατάλληλες θεραπευτικές επιλογές.

Σύμφωνα με το άρθρο 66 παρ. 7α του Νόμου 4316/2014, οι φαρμακευτικές εταιρείες στην Ελλάδα υποχρεούνται να δημοσιοποιούν, σύμφωνα με τις ανωτέρω διατάξεις είτε σε συγκεντρωτική είτε σε ατομική, ανά περίπτωση, σύμφωνα με το εκάστοτε ισχύον κανονιστικό πλαίσιο,  κάθε παροχή που χορηγούν προς Επαγγελματίες Υγείας (ΕΥ) και Επιστημονικούς Υγειονομικούς Φορείς (ΕΥΦ). Επιπροσθέτως, ο Κώδικας Δημοσιοποίησης της  Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Φαρμακευτικών Βιομηχανιών και Συνδέσμων (EFPIA) και ο Κώδικας Δημοσιοποίησης του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) απαιτούν από τα μέλη τους να γνωστοποιούν τις πληρωμές και παροχές προς Επαγγελματίες Υγείας (ΕΥ) και Επιστημονικούς Υγειονομικούς Φορείς (ΕΥΦ), σε συμμόρφωση και με το κείμενο κανονιστικό πλαίσιο.

Πιστεύουμε ότι η συμμόρφωση με τις προαναφερθείσες διατάξεις θα παρέχει μεγαλύτερη διαφάνεια ως προς αυτές τις ήδη εκτενώς ρυθμισμένες σχέσεις.

Οι παροχές που γνωστοποιούνται εδώ έγιναν για δραστηριότητες όπως: ομιλίες σε επιστημονικές συναντήσεις, υπηρεσίες εκπαίδευσης/επιμόρφωσης,  συμμετοχή σε συμβουλευτικές επιτροπές εμπειρογνωμόνων (Advisory Boards), έρευνα και εκπαίδευση.

Δήλωση Αποποίησης Ευθύνης της  Astra Zeneca σχετικά με τη δημοσιοποίηση στοιχείων
«Η δημοσιοποίηση των παροχών, είτε σε συγκεντρωτική είτε σε ατομική βάση, ανά  περίπτωση, αποσκοπεί στην καταγραφή των παροχών (χρηματικές ή σε είδος) σε Επαγγελματίες Υγείας / Επιστημονικούς Υγειονομικούς Φορείς με τους οποίους η εταιρεία μας συνεργάζεται/ έχει σχέσεις, σύμφωνα με το άρθρο 66 παρ. 7α του ν.4316/2014, αλλά και σύμφωνα με τους στόχους και τις διατάξεις που περιλαμβάνονται τόσο στον Κώδικα Δημοσιοποίησης της EFPIA όσο και στον Κώδικα Δημοσιοποίησης του ΣΦΕΕ. Ρητά σημειώνουμε, ότι η παρούσα δημοσιοποίηση διαμορφώθηκε μετά την έκδοση των  υπ’ αριθμ. 5/2016 και 2/2017 Γνωμοδοτήσεων της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα της 29.06.2016 και της 13.04.2017 αντίστοιχα, του περιεχομένου των οποίων λάβαμε γνώση. Επιφυλασσόμαστε σε επικαιροποιημένη δημοσιοποίηση των ως άνω παροχών σε περίπτωση έκδοσης οποιασδήποτε νεότερης κανονιστικής οδηγίας ή διάταξης. Μέσω της δημοσίευσης αυτής, οι χρήστες της ιστοσελίδας μας ή της εθνικής πλατφόρμας του ΕΟΦ δεν εξουσιοδοτούνται ούτε δύνανται να προβούν σε επιπλέον επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων των Επαγγελματιών Υγείας. Για την καλύτερη κατανόηση των στοιχείων που έχουν καταγραφεί και δημοσιοποιούνται στην Ιστοσελίδα, αναφερόμαστε στο Μεθοδολογικό σημείωμα, στο οποίο διευκρινίζονται η έννοια και το περιεχόμενο των παροχών που καταγράφηκαν και δημοσιοποιήθηκαν.» 

 • 2020
  • Μπορείτε να έχετε πρόσβαση στη μεθοδολογία που ακολουθήσαμε σχετικά με τη δημοσιοποίηση των παροχών σύμφωνα με τις ανωτέρω διατάξεις πατώντας εδώ.
  • “Μπορείτε να έχετε πρόσβαση στη λίστα παροχών προς ΕΥ/ΕΥΦ πατώντας εδώ.
 • 2019
  • Μπορείτε να έχετε πρόσβαση στη μεθοδολογία που ακολουθήσαμε σχετικά με τη δημοσιοποίηση των παροχών σύμφωνα με τις ανωτέρω διατάξεις πατώντας εδώ.
  • Μπορείτε να έχετε πρόσβαση στη λίστα παροχών προς ΕΥ/ΕΥΦ πατώντας εδώ.
 • 2018
  • Μπορείτε να έχετε πρόσβαση στη μεθοδολογία που ακολουθήσαμε σχετικά με τη δημοσιοποίηση των παροχών σύμφωνα με τις ανωτέρω διατάξεις πατώντας εδώ.
  • Μπορείτε να έχετε πρόσβαση στη λίστα παροχών προς ΕΥ/ΕΥΦ πατώντας εδώ.


Όροι χρήσης & Δήλωση ενημέρωσης για την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων πελατών & προμηθευτών

Η παρούσα ιστοσελίδα (καθώς και τα έγγραφα που αναφέρονται σε αυτή) σας παρέχει πληροφορίες αναφορικά με τους όρους με βάση τους οποίους μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε, είτε ως επισκέπτης είτε ως εγγεγραμμένος χρήστης («Όροι Χρήσης»). Παρακαλούμε να διαβάσετε τους Όρους Χρήσης προσεκτικά πριν αρχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα. Χρησιμοποιώντας την ιστοσελίδα μας, δηλώνετε ότι αποδέχεστε τους εν λόγω Όρους Χρήσης και ότι συμφωνείτε να συμμορφώνεστε με αυτούς. Σε περίπτωση που δεν συμφωνείτε με τους εν λόγω Όρους Χρήσης, παρακαλούμε να απέχετε από τη χρήση της ιστοσελίδας μας.

 
Επικοινωνία

Αγησιλάου 6-8 151 23, Μαρούσι,

Τ: (+30) 210 6871500, 800 11 68000 (χωρίς χρέωση) F: (+30) 210 6847968

E-mail: azgrcontactus@astrazeneca.com